Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Πως θα δημιουργήσει ένταση στη περιοχή των ερευνών η Άγκυρα!

Θα κάνει μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στις 15 Σεπτεμβρίου
- Θέλει να έχει πλοία εκεί για να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις
- Εμφανής ο εκνευρισμός της Άγκυρας - Φόβοι για το που θα οδηγήσει


Στις 15 Σεπτεμβρίου, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ν.Α Μεσόγειο και σε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ , η Τουρκία έχει προγραμματίσει μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις.

Είναι προφανές ότι μ΄ αυτό το τέχνασμα η Άγκυρα θέλει να έχει στην ευρύτερη περιοχή πολεμικά πλοία και αεροσκάφη,τα οποία θα πλέουν και θα πετούν σε περιοχές πολύ κοντά σ΄ αυτές που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy θα κάνει τις γεωτρήσεις.

Όλα αυτά δείχνουν εκνευρισμό ο οποίος δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων,μπορεί όμως αν ξεπεράσει τα όρια να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης στη περιοχή. Και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Φοβούνται τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, οι Τούρκοι

Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία αισθάνεται και είναι στριμωγμένη. Βλέπει παντού εχθρούς και δεν είναι τυχαία τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Συμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος “συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ πάνω σε δύο σημαντικούς τομείς βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από τη μια είναι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας η οποία, όπως αναφέρει η «Cumhuriyet» συνεχίζεται παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις, και η άλλη που είναι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ αφορά τον στρατιωτικό τομέα. Δεν υπάρχουν σχόλια: