Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας: "Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα" ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ? ? ? ? ? ? ?

Kατεβάστε το BLOG μας " THE GREEKS " στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKSΤην απόλυτη διαβεβαίωση του ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στην τράπεζα της Ελλάδας να διέσυρε βάσει το ενδιαφέρον των ελληνικών εμπορικών τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με ελληνικές εμπορικές τράπεζες προκειμένου εάν είναι δυνατόν μέχρι την Τρίτη το πρωί να έχει κλείσει η σχετική συμφωνία. Από την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποκλείονται και ξένοι τραπεζικοί όμιλοι. Στην περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα εξετασθεί και θα επιλέγει η πιο συμφέρουσα λύση.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν εκφράζουν καμία απολύτως ανησυχία για ενδεχόμενες αρνητικές επιδράσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την απόφαση για επιβολή τέλους στις καταθέσεις στην Κύπρο ούτε φυσικά για ενδεχόμενο αναλήψεων και εκδρομών. Αντίθετα μάλιστα επισημαίνουν ότι οποίος εμπιστεύτηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν έβγαλαν τις καταθέσεις τους εκτός βγήκαν κερδισμένοι.
Στην Ελλάδα διαθέτουν σήμερα παρουσία τρεις κυπριακές τράπεζες, η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή Τράπεζα (CPB BANK) και η Ελληνική με περισσότερα από 300 καταστήματα και 5000 περίπου υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: