Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Η Ρωσία καλεί τους καταθέτες ν’ αποσύρουν τα χρήματα τους από τις κυπριακές τράπεζες

Kατεβάστε το BLOG μας " THE GREEKS " στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS-Η εμπιστοσύνη στις κυπριακές τράπεζες είναι στο μηδέν.
-Οι Ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο ξεπερνούν τα 20 δις δολάρια.
-Ήδη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, χάθηκαν 3,5 δις ευρώ.

Μεγάλο πλήγμα στις καταθέσεις Ρώσων επιχειρηματιών, αναμένεται να επιφέρει το κούρεμα, που εκβιαστικά προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup. Οι Ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως εκτιμά η Μόσχα.
"Η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν", δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας.
Ο Αξάνοφ, αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο ενδέχεται να αγγίζουν τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 15,4 δισ. ευρώ).
Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes ωστόσο ανεβάζει σημαντικά το ποσό αυτό. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο οίκος αξιολόγησης Moody's υπολόγιζε ότι τα κεφάλαια ρωσικών εταιρειών που είναι τοποθετημένα στην Κύπρο φτάνουν τα 14,6 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν 9,2 δισ. ευρώ που έχουν καταθέσει οι ρωσικές τράπεζες στις κυπριακές.
Το Forbes, επικαλείται επίσης, τις εκτιμήσεις του οικονομικού τύπου με βάση τις οποίες οι καταθέσεις φυσικών προσώπων από τη Ρωσία στην Κύπρο κυμαίνονται από 8 μέχρι 35 δισ. ευρώ.
"Οι Ρώσοι έχασαν σε μια μέρα έως και 3,5 δισ. ευρώ" σημειώνει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του. "Η είδηση της φορολόγησης σε ποσοστό έως και 10% στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών έσπειρε τον πανικό στους Ρώσους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους", καταλήγει το δημοσίευμα του περιοδικό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια ύστατη προσπάθεια να συμπεριληφθεί η Ρωσία, σ’ ένα εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: