Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Kατεβάστε το BLOG μας " THE GREEKS " στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
dake-hsy.blogspot.gr
dake.hsy@gmail.com
Σκαραμαγκάς, 29-03-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, η άφαντη διοίκηση της εταιρίας που εμφανίζεται μια φορά το τρίμηνο, μας έστειλε επιστολή για την επιβολή και άλλου τριμήνου εκ περιτροπής εργασία, στις 27/3 .

Οι υποσχέσεις και οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου και του κ. Οικονόμου, για λύση εντός 2 εβδομάδων, δυστυχώς διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα.

Από τον Απρίλιο του 2012, δείξαμε μόνο καλή θέληση και εισπράξαμε μόνο εμπαιγμό. Εμείς εδώ και δώδεκα μήνες συντηρούμε τα Υ/Β για λογαριασμό του Ελληνικού λαού και είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Ενώ οι Υπουργοί της κυβέρνησης εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, όλο διαβουλεύονται, κάνουν επιτροπές, προσλαμβάνουν ειδικούς συντονιστές-συμβούλους, δίνουν μόνο υποσχέσεις. Ήδη οι ζημιές που έχουν προκύψει στα Υ/Β με ευθύνη του κ. Σάφα και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες και υπερκαλύπτουν την μισθοδοσία όλων των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα. Μία επένδυση που κόστισε 2 δις ευρώ από χρήματα φορολογούμενων σαπίζει και 1.100 θέσεις εργασίας είναι στον αέρα.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι ως κορόιδα, από τον κ. Σάφα και την Κυβέρνηση.
Η πίστωση χρόνου από μέρους μας τέλειωσε. Όχι άλλα λόγια και υποσχέσεις, όχι άλλοι εφησυχασμοί.

Η πρόταση μας σαν παράταξη, την οποία θέσαμε και στο σημερινό Δ.Σ του Σωματείου, είναι η εξής:

Α) Πρέπει άμεσα-τώρα να γίνει Γ.Σ, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τη μορφή του αγώνα μας. Χορτάσαμε από ασυντόνιστες ενέργειες και άσκοπες κινητοποιήσεις που γίνονται για να γίνονται και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Θέλουμε νόμιμο και δυναμικό αγώνα για Ναυπηγείο ανοιχτό με όλους τους εργαζόμενους. Δεν περισσεύει ούτε μέρα, ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας.
Β) Το προσωπικό ασφαλείας να σταματήσει να προσέρχεται για τις βάρδιες. Αρκετά μας κορόιδεψαν επί ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ και μας έχουν απλήρωτους, περιφρονώντας επιδεικτικά την ελληνική νομοθεσία και τα Ελληνικά δικαστήρια. Να σταματήσει ο κ. Σάφα και η κυβέρνηση να κρύβονται πίσω από το φιλότιμο των εργαζόμενων.
Γ) Να πραγματοποιείται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο των δρόμων, έξω από το ΥΕΘΑ έως ότου δοθεί η λύση.

Στο σημερινό Δ.Σ αποφασίστηκε από την πλειοψηφία πορεία στο ΥΠΕΘΑ την Τριτή 2/4 και Γ.Σ για την Δευτέρα 8/4.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ να μας αποδείξουν έμπρακτα ότι σέβονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού, ό,τι δεν σκοπεύουν να καλύψουν σκάνδαλα, ότι δεν μας κοροιδεύουν.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, εντός και εκτός του Ναυπηγείου.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: