Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική συγκέντρωση αγροτών στην Εγνατία οδό

Kατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS


 Αγρότες από 17 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας οδού και αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

  Οι συγκεντρωμένοι προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού, πεζή για μια ώρα (14:00-15:00) και να μοιράσουν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.

  Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Κρήτης. Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου και θα διανέμουν δωρεάν κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.
 

  Παράλληλα, προγραμματίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό της εθνικής, χωρίς ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

  Η κινητοποίηση θα συνεχισθεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας.

  Στην υπόλοιπη Κρήτη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις των αγροτών στα Χανιά στο Πλατάνι, στο Ρέθυμνο στον κόμβο Εσταυρωμένου και στο Λασίθι στον κόμβο Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: