Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ

Kατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS
11 συλλήψεις έγιναν μετά το ξύλο αγροτών - αστυνομικών
- Σάλος από το βίντεο που τους "πνίγουν" στα χημικά
Τραυματίες δυο αστυνομικοί και τέσσερις αγρότες!
- ΒΙΝΤΕΟ ο τραυματισμός του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας
- Τι αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Η βία και τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι στην Ανθήλη, έχει εξαγριώσει αλλά και... συσπειρώσει τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ
Oπως δήλωσε στο Νewsit o αγρότης από το μπλόκο της Ανθήλης, Γιώργος Παλιούρας "μετά τα επεισόδια ξεκινάει και ερχεται κόσμος από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Απο εδώ και πέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εμείς σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με την αστυνομία, και αυτοί εντολές εκτελούν. Αυτό όμως που έγινε σήμερα μας έκανε να συνεχίσουμε πιο σκληρά και για ότι επακολουθήσει στη συνέχεια εμείς δε θα έχουμε καμία ευθύνη. Ας αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους να δώσουν λύση στα προβλήματά μας". Μεταξύ των 11 ατόμων που έχουν συλληφθεί, είναι και ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού συλλόγου, Δημήτρης Δημογιάννης.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο, στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης.
Ήταν πάνω από 400 αγρότες από όλη την Φθιώτιδα την Λοκρίδα και την Βοιωτία.Όπως κάθε μέρα, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στο πλάι του δρόμου με σκοπό να εμποδίσουν τους αγρότες. Η σύγκρουση δεν άργησε να γίνει...

Οι τραυματίες...
Ακολούθησαν απίστευτες εικόνες με τους αγρότες να πετούν ξύλα, πέτρες, καφέδες και νερά στους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών!

Δείτε τον τραυματισμένο από τα επεισόδια αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας, Γρηγόρη Τσιμιτσέλη, στο βίντεο του LamiaStar:Επίθεση των ΜΑΤ και στο μπλόκο της Νίκαιας - Τι αποφάσισαν για τις κινητοποιήσεις τους

Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είπε στο NewsIT :
"Μετά την επίθεση στο μπλόκο της Ανθήλης είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο να προκαλέσει με αυταρχισμό τους αγρότες σε όλη τη χώρα".

Είπε ακόμα, ότι στις 16:00 που επιχείρησαν να βγουν στην εθνική οδό με τα πόδια, δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί παραταγμένα. 

Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού να τους δει, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας καταθέτουν πρόταση,
οι εκπρόσωποι από τα μπλόκα όλης της χώρας να συναντηθούν με αντιπροσωπείες από τα Υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: