Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Ο πρόεδρος της Κύπρου..., φοβάται γενίκευση των επεισοδίων...!!!

Kατεβάστε το BLOG μας " THE GREEKS " στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS Διακριτικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η κυπριακή αστυνομία γύρω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, για να προλάβει τυχόν επεισόδια.Το απόγευμα γίνεται προσπάθεια μέσω των ιστοσελίδων... κοινωνικής δικτύωσης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η αστυνομία πραγματοποιεί επίσης περιπολίες έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Λευκωσία.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έφτανε κανονικά στην Κύπρο στις 14:30, αφού θα αναχωρούσε από Βρυξέλες το πρωί και θα ταξίδευε μέσω Αυστρίας.

Εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων έχασε την πτήση και πλέον αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο περί τις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στις 20:30 το βράδυ και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα την Κυριακή.


Στην Κύπρο εικάζεται πάντως ότι ο κ. Αναστασιάδης «έχασε» την πτήση, υπό το φόβο «θερμής» υποδοχής.

Με την επιστροφή του κ. Αναστασιάδη, θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα συνέλθει εκτάκτως και το υπουργικό συμβούλιο, για να θέσει ενώπιόν του το επίμαχο νομοσχέδιο που θα πρέπει να καταρτιστεί και να παραπεμφθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς ψήφιση.

Όπως έχει διαρρεύσει, η Ολομέλεια της Βουλής ενδέχεται να συγκληθεί εκτάκτως αύριο.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το νομοσχέδιο τυγχάνει τεχνοκρατικής επεξεργασίας από λειτουργούς του υπουργείο Οικονομικών και από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.

Εάν και εφόσον συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο και εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, αυτό θα τεθεί ακολούθως στο μικροσκόπιο των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, που επίσης θα κληθεί εκτάκτως.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να οδηγηθεί στην Ολομέλεια και να τεθεί προς ψήφιση.

Ήδη δόθηκαν οδηγίες στους λειτουργούς της Βουλής να βρίσκονται σε επιφυλακή αφού ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να εργαστούν εκτάκτως, ενόψει της έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ, όπως έγινε γνωστό, πριν από τη συνάντηση, ή αύριο, θα έχει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον, ο Κύπριος πρόεδρος προτίθεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει την Ολομέλεια, ώστε να να περάσουν τα νομοσχέδια, που ετοιμάζονται, και να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

Εξάλλου, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και στην Κεντρική Τράπεζα, υπό τον διοικητή της, Πανίκο Δημητριάδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπορικών τραπεζών. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η απόφαση του Eurogroup σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων, υπό μορφή εφάπαξ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του, από τις Βρυξέλλες, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή, όχι όμως τραγική, ούτε και δικαιολογείται ο πανικός» και διευκρίνισε ότι το ποσό που θα κοπεί από τις καταθέσεις θα αντισταθμιστεί με μετοχές ή άλλους τρόπους.

«Το Eurogroup πήρε μια απόφαση για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της Κύπρου» είπε και πρόσθεσε: «Η απόφαση αυτή τελεί υπό την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων».

«Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι φτάσαμε σε μια κατάσταση οριακή, λόγω της αποφυγής λύσης μέτρων, της αναβλητικότητας και της αναποφασιστικότητας» τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Το δίλημμα ήταν εάν θα παραχωρούσαμε το 6,75% ή αν θα χάναμε το 100%. Το ποσοστό που κόβεται είναι περίπου ισόποσο με τους τόκους 18 μηνών για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν περισσεύματα.

Διασφαλίστηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: