Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Τελεσίγραφο Γερμανών στην Κύπρο: Ή «κούρεμα» ή έξοδος από το ευρω

Kατεβάστε το BLOG μας " THE GREEKS " στο κινητό σας από εδώ: http://www.appsgeyser.com/getwidget/THE%20GREEKS
Κύπρος-ευρώ
Το μαχαίρι στο λαιμό των Κυπρίων έβαλαν οι Γερμανοί, λέγοντάς τους πως είτε θα επιλέξουν το «κούρεμα», είτε την έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το Busness Insider, επικαλούμενο πληροφορίες που δημοσίευσε στο twitter, o Faisal Islam, δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου C4. Όπως σημειώνει το Business Insider, οι Γερμανοί δεν είχαν καμία διάθεση να διασώσουν τους Ρώσους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, έστω και εάν το ποσό που θα χρειαζόταν γι’ αυτό θα ήταν μηδαμινό, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Oι καταθέτες έπρεπε να αναλάβουν μέρος από το κόστος διάσωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας τη συμφωνία για τη διάσωση της Κύπρου.
Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι οι ιδιοκτήτες, οι πιστωτές και οι καταθέτες πρέπει να μοιραστούν το κόστος των τραπεζών. «Ο κυπριακός τραπεζικός κλάδος θα πρέπει να συρρικνωθεί σημαντικά, φτάνοντας σε βιώσιμο επίπεδο» πρόσθεσε.
Όπως είπε, η χώρα θα βελτιώσει την κατάσταση των εσόδων της και θα αναζωογονήσει την οικονομία της μέσω της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, τόνισε ότι θα διευθετηθεί το θέμα που έχει «στοιχειώσει» την Κύπρο και αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: